We gaan hier stap voor stap uitleggen hoe u een liedje aanvraagt. Daarmee plaatst u een verzoekje.
De eerste stap is om uit te zoeken welke DJ of zendster uitzendt. Dit vindt u onderaan op de startpagina en linksboven in de hoek van het scherm. Vervolgens klikt u op de knop Jukebox en dan op de naam van de DJ/zendster.

U bent nu gearriveerd in de jukebox!


Klik nu in het Menu (links boven) op Verzoekjes aanvragen.We gaan als voorbeeld een nummer van André Hazes aanvragen.

Tip: indien u gaat zoeken met meerdere woorden, gebruik dan een underline: _
Voorbeeld: André_Hazes, Das_Mädchen, etc.Om het snelst uw favoriete nummer te zoeken, zoekt u op een weinig voorkomende zoekterm. In ons voorbeeld is dat Hazes. (Er bestaan immers meer artiesten met de naam André, maar weinig artiesten die Hazes heten)
Typ uw zoekterm in: Hazes of André_Hazes. Klik nu op de knop Zoek. Eventueel kunt u nog aanpassen hoeveel liedjes er op één pagina worden weergegeven, via "Geef (aantal) resultaten weer".Men krijgt nu een lijst met platen van André Hazes. Zoek uw favoriete nummer en klik op Request/Anfragen/Vraag aan.In het volgende scherm voert u uw naam in en uw verzoekje/groetje.Als u alles goed heeft ingevuld, klikt u op Verzenden.

Het volgende laat nog eens zien welk nummer u heeft aangevraagd en wat u heeft ingevuld als naam en groetje.
Uw aanvraag is gelukt! Nu hoeft u alleen nog maar te wachten totdat uw aanvraag wordt afgespeeld. In de tussentijd kunt u genieten van de verzoekjes die voor u zijn ingediend en van de muziek die door de DJ/zendster wordt afgespeeld.Nu klikt u op Nu speelt. Hier kan men alle informatie zien in de jukebox, waaronder het huidige verzoekje, een korte afspeelhistorie, en meer.